Зарубайте собі на носі: Аваков виступив з новою шокуючою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Зарубайте собі на носі: Аваков виступив з новою шокуючою заявою

Зарубайте собі на носі: Аваков виступив з новою шокуючою заявою
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков здивував черговою неоднозначною заявою. Журналісти поцікавилися у нього, чи була у глави МВС зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським після його пресконференції, і чи пов’язані з цим зміни у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Однак Арсен Аваков не захотів відповідати на це запитання та лише несподівано заявив, що ні глава держави, ні міністр не керують слідством. Про це він повідомив під час пресконференції у Запоріжжі 12 червня, передає ONLINE.UA.

"Президент публічна особа, яка виконує свої повноваження. У Конституції не написано, що він має керувати якимось слідством і так далі. Зарубайте собі це на носі. Більше того – і міністр цим не займається. Є матеріали слідства, до яких відповідно до закону під розписку слідчого ми отримуємо доступ. Є ознайомлення", - заявив очільник МВС.

Окрім того, Арсен Аваков наголосив, що наразі у справі Шеремета у виділеному епізоді матеріали відкриті для захисту і передані в суд. Також міністр попросив представників медіа "зупинити політичні спекуляції", дати відправити справу в суд, щоб там захист і обвинувачення озвучували свої аргументи, а суд виносив рішення. Міністр внутрішніх справ підкреслив, що в нашій країні не будуть "ухвалювати рішення по мірі активності на суді у справі Стерненка чи у справі Шеремета", а будуть "ухвалювати рішення, виходячи з фактів".

Не можна не звернути увагу на те, що раніше український лідер Володимир Зеленський офіційно повідомив, що розслідування справи Шеремета – особиста відповідальність Авакова, і що він хоче побачити, як це закінчиться. Очільник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський озвучував прогноз, що главу МВС в можуть відправити у відставку, якщо розслідування вбивства журналіста розвалиться.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабінет міністрів України нарешті відреагував на неочікуване прохання глави МВС Арсена Авакова - важливі подробиці можна знайти у нашій статті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?