Засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та успіхи United24 — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та успіхи United24 — головне зі звернення Зеленського

Засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та успіхи United24 — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

5 листопада глава держави Володимир Зеленський розповів про нове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, продовження "зернової угоди" та результати роботи United24.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Нове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача

За словами українського лідера, 5 листопада він скликав чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, яке тривало аж три години.

Президент разом з його командою детально проаналізували ситуацію на полі бою – на всіх напрямках, на енергетичному фронті, ситуацію на кордонах.

Знаємо, до чого готується ворог. Будемо відповідати й далі звільняти нашу землю. Дуже детально проаналізували все, що стосується постачання силам оборони. Це техніка, боєприпаси, звʼязок, зимові речі. Окремо розглянули протидію ракетному й дроновому терору – уже є доволі значні результати в цьому, відсоток збиття став більшим, але ще є над чим працювати. Маємо забезпечити повний захист українського неба і будемо й надалі робити для цього все можливе й неможливе. Найближчими тижнями очікуємо хороших новин щодо ППО й ПРО для України, - повідомив глава держави.

Іран визнав постачання дронів Росії

Офіційний Тегеран нарешті вирішив визнати, що все-таки постачали дрони для російського терору, однак без чергової брехні не обійшлося.

Ми щодобово збиваємо іранські дрони мінімум по десять штук, а іранський режим стверджує, що нібито дав небагато і ще до початку повномасштабного вторгнення... Якщо в Ірані й надалі брехатимуть про очевидне, то це означає, що світ докладатиме ще більше зусиль, щоб розслідувати терористичну співпрацю російського та іранського режимів і те, чим Росія платить Ірану за таке спільництво. Не буде такого в сучасному світі, щоб хтось із терористів чи їхніх спільників залишився непокараним, - наголосив Зеленський.

Ситуація на фронті 5 листопада

За словами глави держави, ситуація на полі бою протягом поточної доби не зазнала суттєвих змін. Найжорсткіші бої точаться на Донбасі, однак вони не зупиняються інших ділянках фронту – це понад тисячу кілометрів лінії бойових зіткнень.

 Хочу сьогодні особливо відзначити нацгвардійців, які захищають нашу державу на Луганщині у складі сил оборони. Зокрема, бійців 27-ї Печерської бригади Нацгвардії, які разом із підрозділами Сухопутних військ дуже ефективно «мінусують» ворожу техніку і самих окупантів. Дякую вам, хлопці! Також хочу відзначити й наших прикордонників – тих, хто продовжує укріплювати рубежі на Сумщині, Чернігівщині й Харківщині. Дякую, хлопці, за стійкість і витримку! - наголосив президент.

Продовження "зернового коридору"

Володимир Зеленський звертає увагу на те, що за підсумками семи днів із портів Одеси, Чорноморськ та Південний вийшли 28 суден, які перевозять понад 800 тисяч тонн агропродукції. Напрямки – Єгипет, Лівія, Марокко, Алжир, Оман, Туреччина, Китай та Ефіопія.

Причому судно в Ефіопію зафрахтоване Продовольчою програмою ООН, на борту – 30 тисяч тонн пшениці. І це типовий перелік країн, які споживають більшу частину нашого аграрного експорту, - наголошує глава держави.

Результат роботи платформи United24

Український лідер звітує про майже 220 мільйонів доларів внесків від мільйонів людей з більш ніж сотні країн.

Для України купуються дрони, гелікоптери, машини для розмінування, зокрема дуже ефективна Armtraс, десятки швидких, які вже працюють у прифронтових районах. До проекту приєдналися зіркові амбасадори: Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик, Демна, Лієв Шрайбер, Марк Гемілл, Imagine Dragons, Барбра Стрейзанд, Скотт Келлі і Тімоті Снайдер, - зазначає президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?