Засновник "Вікіпедії" здивував мережу новим проєктом - деталі
Категорія
Технології
Дата публікації

Засновник "Вікіпедії" здивував мережу новим проєктом - деталі

Засновник "Вікіпедії" здивував мережу новим проєктом - деталі
Джерело:  online.ua

Засновник онлайн-довідника Wikipedia Джиммі Вейлс розповів про свій новий проєкт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.

За його словами, WT: Social - це нова соціальна мережа. Вона поєднала у собі можливості спілкування, обміну новинами та обговорення події на кшталт новинної стрічки.

Існувати новий проєкт буде так само, як існує наразі "Вікіпедія". Користувачі зможуть робити пожертвування, щоб підтримати його на плаву.

Вейлс пояснив, що головна відмінність від гігантів на кшталт Facebook чи Twitter полягатиме у перегонів за кліками та гучними заголовками. Він стверджує, що WT: Social не виставлятиме уперед матеріали з найбільшою кількістю лайків. Тобто, стрічка буде орієнтована на хронологію.

Протягом місяця чисельність "жителів" соцмережі зростала від 500 до 50 тисяч. Мета проєкту - зібрати 50 чи навіть 500 мільйонів. Понад 200 учасників вже здійснили донат. Засновник назвав це успіхом стрімінгових сервісів, а також готовністю клієнтів сплачувати за той онлайн-контент, який їх цікавить.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2017 році засновник Wikipedia оголосив про плани створити нейтральний сервіс, який мав би спрямуватися проти "фейкових новин". Проєкт отримав назву Wikitribune та існував би за допомогою підтримки користувачів, як енциклопедія. Судячи з усього, ця ініціатива - ґрунт для нової соціальної мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?