Засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину повідомили про підозру
Категорія
Україна
Дата публікації

Засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину повідомили про підозру

Засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину повідомили про підозру
Джерело:  online.ua

Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер» Євгену Пригожину.

Джерело: Офіс генпрокурора

Пригожину оголосили підозру 

Слідство встановило, що Пригожин був наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підлеглих йому осіб задля подальшого використання їх у бойових діях на території України.

У прокуратурі додають, що це відбувалося за повної підтримки російського режиму.

Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу Кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він — герой Росії. Злочинна «еліта» терористичного режиму, - зазначає генпрокурор.

Також у генпрокуратурі додають, що відповідальності не уникнуть і звичайні «вагнерівці», а також ті, що втекли за кордон.

Повідомляється, що прокурори вже провели допити двох бійців ПВК, які перебувають у ЄС.

Також триває перевірка щодо причетності до воєнних злочинів ще одного учасника ПВК, який перебуває у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде відправлений до наших норвезьких колег.

Пригожину інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України).

ПВК Вагнера визнали транснаціональною злочинною організацією

Нагадаємо, раніше США визнали  приватну військову компанію "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією і запровадили проти них санкції.

У Вашингтоні зазначили, що "вагнерівці" причетні до масованих страт, зґвалтувань, викрадень неповнолітніх та фізичного насильства в різних країнах світу – серед іншого, в Центральноафриканській Республіці та Малі.

Після цього Пригожин написав листа в Білий дім з проханням уточнити, які злочини скоїла ПВК "Вагнера".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?