Засновнику Ukraїner Богдану Логвиненку прийшла повістка в прокуратуру за спробу допомогти фермерці
Категорія
Україна
Дата публікації

Засновнику Ukraїner Богдану Логвиненку прийшла повістка в прокуратуру за спробу допомогти фермерці

Засновнику Ukraїner Богдану Логвиненку прийшла повістка в прокуратуру за спробу допомогти фермерці
Джерело:  online.ua

Засновник Ukraїner, журналіст та письменник Богдан Логвиненко повідомив, що 6 грудня йому та його колежанці Карині Пілюгіній прийшли повістки в прокуратуру за спробу допомогти фермерці, на відновлення ферми якої вони разом збирали кошти.

Джерело: Фейсбук-сторінка Богдана Логвиненка

Богдана Логвиненка викликають до прокуратури — що відомо

"На честь" Дня волонтера та ЗСУ нам з Кариною Пілюгіною прийшли повістки в прокуратуру за спробу допомогти фермерці, на відновлення ферми якої ми збирали кошти та волонтерів, але згодом отримали від неї погрози, тож охочим повернули донати, а 1,818 млн перерахували в "Повернись живим", - розповідає Засновник Ukraїner.

Богдан Логвиненко звертає увагу на те, що цього місяця, вперше за 6,5 років існування проєкту Ukraїner, його команда отримує кримінальне провадження та вперше потрапляє в шорт-лист Шевченківської премії, де-факто за один і той самий проєкт — «Деокупація».

Журналіст не приховує, що йому буде вкрай цікаво почути склад злочину та спосіб отримання прибутку в перерахунку коштів у "Повернись живим".

Стаття 201-2 ч.2: Продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги або використання благодійних пожертв, безоплатної допомоги або укладання інших правочинів щодо розпорядження таким майном, з метою отримання прибутку, вчинені у значному розмірі, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або у великому розмірі, -
караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, - нагадує Богдан Логвиненко.

На переконання журналіста, ця справа не зможу проіснувати довго, оскільки відсутній будь-який склад злочину, що відповідає цій статті КК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?