Застарілі бомбардувальники Росії знову помітили біля кордонів США
Категорія
Світ
Дата публікації

Застарілі бомбардувальники Росії знову помітили біля кордонів США

Застарілі бомбардувальники Росії знову помітили біля кордонів США
Джерело:  Fox News

У вівторок, 19 квітня, два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95Н розробки 1950-х років знову наблизились до берегової лінії США в районі Аляски.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News.

"Вже другу добу поспіль Росія спрямувала два стратегічних бомбардувальники до берегів Аляски у вівторок, цього разу на відстань до 36 миль (близько 60 км) від материкової лінії", - цитує телеканал джерела в адміністрації США.

Читайте також: Кремль вже знищував сотні тисяч солдатів НАТО: про нові плани Путіна біля кордонів України

Зазначається, що літаки Ту-95H, які здатні нести на борту ядерну зброю, не порушували повітряного простору США, але перебували в зоні ідентифікації американської протиповітряної оборони. Маршрут бомбардувальників проходив на північ від Алеутських островів. Військові радари США виявили їх близько 5-ї години вечора за місцевим часом.

На відміну від аналогічного інциденту, який стався увечері 18 квітня, цього разу американці не піднімали в повітря винищувачів. Замість цього був відправлений розвідувальний літак раннього попередження AWACS, щоб переконатися у наявності лише двох бомбардувальників РФ в районі.

Російські бомбардувальники вилетіли з авіабази в російському Петропавловську та повернулися через п'ять годин до авіабази в Анадирі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше біля узбережжя Латвії, де проводяться навчання НАТО, було виявлено підводні човни ВМС Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?