Застереження для прихильників РФ: Київ відреагував на скандал з німецьким другом Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Застереження для прихильників РФ: Київ відреагував на скандал з німецьким другом Путіна

Джерело:  online.ua

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прокоментував заяву колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера стосовно диппредставника Києва у Берліні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію дипломата у Facebook.

За словами Боднара, подібні твердження - "підлі" та "низькі".

"Дуже підленько і низько, як для екс-канцлера Німеччини, але як кажуть, "з ким поведешся, від того й наберешся". Цей коментар Шрьодера – застереження для інших прихильників РФ в Європі: не водіться з російськими грошима! А нашого Посла в образу не дамо!" - оголосив заступник міністра.

Нагадаємо, колишній канцлер Шредер, який також головує у раді директорів компанії "Роснефть", почав вести подкаст. Під час першого випуску він образив українського посла Андрія Мельника.

"Не варто докучати одне одному санкціями. Я намагався вказати, що це справедливо й стосовно Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?" - заявив скандальний політик.

Цікаво, що першу серію підкасту присвятили пандемії коронавірусу COVID-19, однак пов'язаний з Кремлем німець не уникнув інших гострих тем.

Як повідомляв ONLINE.UA, головною причиною для напружених відносин між Герхардом Шредером та Андрієм Мельником є інтерв’ю українського посла газеті Tagesspiegel, в якому він розкритикував позицію колишнього канцлера ФРН. Як відомо, друг Путіна нещодавно виступав за скасування санкцій проти РФ, які запровадили на країну через військову агресію проти України. Самі санкції він назвав "безглуздими", і заявив, що Росія ніколи не поверне Крим. Український дипломат ці заяви Шредера назвав "криком відчаю".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?