Застосунок Дія працює вже рік: які функції доступні українцям
Категорія
Технології
Дата публікації

Застосунок Дія працює вже рік: які функції доступні українцям

Застосунок Дія працює вже рік: які функції доступні українцям
Джерело:  online.ua

6 лютого 2021 виповнився рік з дня запуску державного порталу "Дія". За перші чотири доби після запуску застосунок завантажили більше мільйона українців, які оцінили функції "Дії" в дії. На сьогоднішній день громадяни України завдяки порталу "Дія" можуть користуватися цифровими паспортами, оформляти безліч держпослуг, вчитися і отримувати ще десятки унікальних електронних послуг. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в Facebook нагадав, які функції доступні українцям в застосунку "Дія", а також розповів, чого вдалося домогтися команді розробників порталу за перший рік роботи, передає ONLINE.UA.

Федоров повідомив, що з початку роботи порталу "Дія" українці отримали понад 230 тисяч послуг для ФОП, 62 тисячі сімей оформили 9 послуг в комплексному сервісі еМалятко, і півмільйона українців почали вчиться на платформі, на яку завантажено 45 освітніх серіалів Дія.Ціфровое освіту.

За словами міністра, за рік було зроблено наступне:

  • Україна - перша в світі країна з цифровими паспортами і 4-а з водійськими правами в Європі,

  • сьогодні вже є 9 цифрових документів в смартфоні і найзручніший портал з послугами для бізнесу;

  • "Дію" приймають в 10 міжнародних аеропортах України, банках, на пошті, в поїздах і мережах магазинів;

  • революційна функція шеринга документів, щоб ділитися цифровими копіями документів з "Дії";

  • оплата штрафів за порушення ПДР (фото- і відеофіксація) і боргів за виконавчими виробництвами в "Дії" за пару кліків;

  • більше 100 партнерів "Дії", які приймають цифрові документи.

Як відомо, найближчим часом Мінцифри України планує запустити шість нових сервісів в Дії. Зокрема, українці зможуть створити електронний підпис, онлайн оформити документи про зміну місця проживання, скористатися будівельними послугами класів СС2 і СС3, отримати податкові онлайн-послуги, електронний медичний висновок і пройти автоматичну реєстрацію бізнесу.

Нагадаємо, застосунок "Дія" запустили в Україні для дистанційного та відповідно більш зручного зв'язку громадян з державними установами. З моменту запуску сервіс отримує нові можливості і дозволяє вже повноцінно користуватися цифровою версією паспорта або водійського посвідчення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що портал Дія доповнять важливими функціями. Незабаром українці зможуть реєструвати місце проживання дітей до 14 років онлайн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?