Затримані в Білорусі вагнеровці зробили резонансні зізнання - що розповіли бойовики
Категорія
Світ
Дата публікації

Затримані в Білорусі вагнеровці зробили резонансні зізнання - що розповіли бойовики

Затримані в Білорусі вагнеровці зробили резонансні зізнання - що розповіли бойовики
Джерело:  online.ua

Скандальна історія із затриманням бойовиків російської ПВК "Вагнера" під Мінськом прийняла несподіваний поворот. Після повернення в Росію "вагнеровці" зробили резонансне визнання і розповіли, як і навіщо виявилися в Білорусі. Вони раптово відмовилися від своїх свідчень, які давали білоруським правоохоронцям. Упевнені у своїй безкарності, бойовики розповіли правду про те, хто їх найняв і яке завдання вони повинні були виконати. Резонансні деталі допиту затриманих вагнеровців в Білорусі повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Виявляється, затримані під Мінськом російські бойовики нібито слідували в Лівію і Сирію по оголошенню на "Авіто" для охорони нафтових об'єктів. Правда, куратор, який їх наймав, висунув певні вимоги - "охоронці" повинні були обов'язково мати досвід участі в бойових діях, в першу чергу в Донбасі і Сирії.

"Спочатку "Сергій Петрович" просив набрати в охорону 30 осіб, потім збільшив запит до 60, потім до 90 і нарешті - до 180 осіб", - розповіли затримані.

За їх твердженням, перед відправкою на завдання куратор "Сергій Петрович" раптово загинув і їм призначили нового куратора, який вже вирішив відправити бойовиків до Венесуели. Але шлях "вагнеровців" запланували через Мінськ, де їм довелося затриматися нібито через логістичні проблеми. Куратори запропонували найманцям тимчасово оселитися в санаторії "Белорусочка" для відпочинку до 30 липня. Бойовики запевняють, що не цікавилися політичною ситуацією в Білорусі і навіть нібито не знали, що там будуть проходити вибори президента.

Як відомо, в ніч на 29 липня співробітники КДБ Білорусі під Мінськом затримали 33 бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера". Як виявилося, всі вони брали участь у збройних конфліктах в Сирії, Лівііі, а 14 бойовиків воювали проти української армії в рядах бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі. Білоруські спецслужби вважають, що затримані входили в групу з 200 осіб, які прибули в країну для "дестабілізації обстановки в країні в період виборчої кампанії".

Україна запросила у Білорусі видачу бойовиків, щоб засудити їх за участь у війні проти України. У Путіна ж домагалися звільнення "вагнеровців", і йому поступився Лукашенко. На даний момент 32 затриманих бойовиків вже знаходяться в Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, які свідчення дали "вагнеровці" в Білорусі. Вони були сумнівними і суперечливими. Виявилося, що 15 чоловік з них планували летіти з Білорусі до Туреччини, двоє - на Кубу, 11 осіб - до Венесуели, один - в Сирію, але збиралися здійснити переліт одним літаком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?