Затримання хабарника на Сумщині: Луценко підписав підозру екс-співробітнику НАБУ
Категорія
Події
Дата публікації

Затримання хабарника на Сумщині: Луценко підписав підозру екс-співробітнику НАБУ

Затримання хабарника на Сумщині: Луценко підписав підозру екс-співробітнику НАБУ
Джерело:  Укрінформ

Чоловік, що був затриманий у Сумській області за хабар в $150 тисяч, у матеріалах кримінального провадження кваліфікується як колишній працівник НАБУ.

Про це заявив Генеральний прокурор Україні Юрій Луценко під час виступу на міжнародному воркшопі з повернення активів 22 травня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: ЗМІ назвали ім'я затриманого на Сумщині хабарника

Луценко підкреслив, що затриманий був названий співробітником НАБУ тільки тому, що він сам так представився слідчим Генпрокуратури, та доказів цьому немає.

"В ході законного прослуховування його телефонів він розповідав, що зараз працює по основним напрямкам роботи цього агентства, а також не подав декларацію про те, що він перестав бути працівником НАБУ, що є обов'язковим з точки зору законодавства", - підкреслив голова ГПУ.

Він припустив, що затриманий є шахраєм та для закону немає великого значення, чи є він діючим працівником антикорупційних органів.

В той же час, Луценко зазначив, що у підписаній ним підозрі хабарник кваліфікується як "колишній працівник правоохоронних органів, який вимагав хабар для діючих працівників правоохоронних органів".

Нагадаємо, 19 травня прес-секретар Луценка Лариса Сарган заявила про затримання СБУ та прокуратурою Сумської області працівника НАБУ за вимагання $300 тисяч і отримання $150 тисяч неправомірної вигоди.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у НАБУ спростували затримання у Сумській області хабарника, який був співробітником Бюро. А громадський активіст Артем Романюков повідомив, що затриманий був звільнений з НАБУ ще у лютому, назвавши заяви ГПУ спробою дискредитувати антикорупційне відомство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?