Затримання матері Онищенка в Європі: з'явилися нові деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Затримання матері Онищенка в Європі: з'явилися нові деталі

Затримання матері Онищенка в Європі: з'явилися нові деталі

Збіглий український депутат  Олександр Онищенко, мати якого Інесу Кадирову затримали в Іспанії, заявив, що її вже відпустили.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свободу"


"НАБУ запросило нас на розмову до Іспанії. Хотіли зустрітися. А самі влаштували таку пастку прямо в аеропорту. Вона вже на свободі. Її затримали, привезли до іспанського суду, і суд її звільнив", - заявив Онищенко.


За його словами, суд прийняв рішення про звільнення Кадирової на основі його політичного переслідування. Онищенко також розповів, на яких умовах відбулося звільнення: "Ні на них. Просто звільнив. Ніяких застав. Може залишати Іспанію", але додав, що він з матір'ю ще в Іспанії.


Читайте також: Справа Онищенка: стало відомо про резонансні затримання


У той же час, прес-секретар НАБУ Дарина Манжура підкреслила, що Бюро не має офіційної інформації про те, чи була звільнена мати Онищенко.


"Сьогодні, 31 березня, о 17:20 надійшов факс від департаменту Інтерполу і Європолу, в якому детективу повідомили, що 30 березня 2017 року Королівстві Іспанія затримана громадянка України Кадирова Інеса, яка розшукується НАБУ для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч.4 ст. 28 ч.5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України", - підкреслила Манжура.


"Ніякої офіційної інформації про те відпустив її суд чи ні, у нас немає. Ми чекаємо офіційної інформації. Як тільки вона з'явиться, обов'язково про це повідомимо. Ні натяку на політичну складову переслідування в цій справі немає", - додала вона.


Як повідомляв ONLINE.UA,  главу ДФС України Романа Насірова відсторонили за підозрою в пособництві Олександру Онищенку і нанесенні Україні збитків на суму в близько 2 млрд грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?