Затримання російських військових СБУ: з'явилися цікаві деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Затримання російських військових СБУ: з'явилися цікаві деталі

Затримання російських військових СБУ: з'явилися цікаві деталі
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України навряд чи могла викрасти в окупованому Криму двох російських військовослужбовців, як заявляли в російському міністерстві оборони, швидше за все, військові самі перейшли «Чонгар» за українськими паспортами, вважає колишній кримський чиновник Володимир Гарначук.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал « Новой газеты ».
«Ключове розходження версій російської і української сторін щодо Баранова і Одинцова - обставини їх потрапляння на територію України. Чи були вони викрадені, чи перейшли кордон добровільно?», - сказано в тексті статті.
«Обидва варіанти викликають сумніви. Перейти кордон Криму і України з боку півострова можна або за українським паспортом, або - маючи спеціальний дозвіл української міграційної служби. Український паспорт із двох затриманих міг мати тільки Олександр Баранов, оскільки Федеральний закон «Про військовий обов'язок і військову службу» передбачає можливість мати друге громадянство тільки рядовим і сержантам. Прапорщик Максим Одинцов зобов'язаний був відмовитися від українського громадянства і здати паспорт при вступі на військову службу в Росії», - пише «Нова газета».
На думку автора матеріалу, повідомлення про викрадення російських військовослужбовців в Криму також викликає питання.
«В першу чергу, до прикордонної служби ФСБ: як співробітники українських спецслужб змогли перевезти через кордон двох росіян?», - сказано в статті.
Видання звернулося за коментарем до Центру громадських зв'язків ФСБ. Черговий співробітник заявив: «Про викрадення повідомляло Міноборони. Це не наша інформація».
«У Служби безпеки України немає реальної можливості викрасти людину на півострові і переправити її в Україну, - сказав колишній помічник першого заступника голови «уряду Криму» Володимир Гарначук.
«Єдина теоретична лазівка ​​- озеро Сиваш, але досвід перших «українських диверсантів» (затриманих в серпні - Ред.) вже показав, що і це місце російською прикордонною службою прикрите. На контрольно-пропускних пунктах зараз ведеться огляд, який не дозволяє в обхід волі людини перевезти її через кордон», - додав Гарначук.
«Кожна людина повинна вийти з машини і пройти процедуру обшуку. Автомобілі теж доглядають. У мене немає сумнівів, що Баранов і Одинцов самі пішли через «Чонгар» з українськими паспортами. Так, у багатьох військових в Криму в силу несерйозного підходу до цього питання з боку військового керівництва, збереглися українські паспорти», - додав співрозмовник «Нової газети».
Як повідомляв ONLINE.UA, в Службі безпеки України пояснили, що двоє російських військовослужбовців, у викраденні яких Міноборони Росії звинуватило українські спецслужби, насправді є дезертирами, які перейшли на бік окупантів після анексії Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?