Затримання російського банкіра в Києві: суд виніс несподіване рішення
Категорія
Події
Дата публікації

Затримання російського банкіра в Києві: суд виніс несподіване рішення

Затримання російського банкіра в Києві: суд виніс несподіване рішення

Бориспільський міськрайонний суд Київської області відмовив прокуратурі в клопотанні про тимчасовий арешт колишнього керівника російського банку "Траст" Іллі Юрова, який перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу і був затриманий в Києві.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Обозреватель.
Згідно з постановою, яку зачитав суддя Віталій Журавський, суд відмовив прокуратурі в клопотанні про тимчасовий арешт Юрова, пояснивши таке рішення неможливістю "підтвердити особистість Іллі Юрова". Справа в тому, що номер його кіпрського паспорта не збігається з номером, вказаним в розшуковій картці Інтерполу.
Суддя зазначив, що поки рішення суду не набуде чинності, а на апеляцію дається п'ять днів, Юров не зможе виїхати за межі України.
Представник Бориспільської міської прокуратури Київської області розповів виданню, що рішення суду буде оскаржено.
Раніше на суді банкір підтвердив, що є підданим Кіпру, а не Росії, яка оголошувала його в міжнародний розшук як громадянина РФ.
Повідомляється, що в суд Юров приїхав на машині швидкої допомоги з медичної установи. Банкір відразу після затримання в аеропорту звернувся за медичною допомогою в клініку "Борис" і перебував там до приїзду на судове засідання.
Як повідомляв ONLINE.UA, Генеральна прокуратура Росії готує запит про видачу Іллі Юрова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?