Затримання військового, який хотів влаштувати пекло в Києві: СБУ виклала відео і нові фото
Категорія
Події
Дата публікації

Затримання військового, який хотів влаштувати пекло в Києві: СБУ виклала відео і нові фото

СБУ
Затримання військового, який хотів влаштувати пекло в Києві: СБУ виклала відео і нові фото

У Службі безпеки України розповіли про затримання військового-контрактника, який хотів перевезти до Києва партію зброї для використання її на Майдані 20-22 лютого.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
Нагадаємо, що військовослужбовець однієї з військових частин Одеської області закупив 12 автоматів Калашникова і снайперську гвинтівку Драгунова із зони АТО. "Хоча його плани по зброї були грандіозними: він мав намір закуповувати зброю десятками одиниць", - пояснив глава Апарату Голови СБ України Олександр Ткачук.
Читайте також: У Києві спецназ затримав три десятки людей зі зброєю: з'явилися фото і відео


"Особа зловмисника дуже цікава. Він є прихильником ультраправого фанатського руху, пропагує ідеї панславізму. Крім того, контрактник, за оперативними даними і за його словами, підтримує ідеологію створення фейкових псевдодержавних утворень", - продовжив Ткачук, відзначаючи, що всі дії зловмисника відстежувалися військовими контррозвідниками.
"Ми знали його кожен крок і всі плани. Нам було точно відомо конкретне місце отримання зброї; місце, де він хотів її тимчасово заховати, і як переправити до столиці, - підкреслив керівник ГУ військової контррозвідки ДКР СБУ генерал-майор Сергій Левченко. - Контрактник хотів також придбати вельми специфічні зразки озброєння: безшумні снайперські гвинтівки і великокаліберні кулемети російського виробництва".
Слідчі військової прокуратури порушили кримінальну справу за статтею про незаконне поводження зі зброєю та розглядають можливий проросійський слід в підготовці злочину.
В СБУ оприлюднили відео перехоплених переговорів затриманого, запис його затримання і зізнання:




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на вулиці Басейній у Києві затримали озброєних людей, один з яких виявився громадянином Грузії.
















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?