Затверждення безвізу: українцям у мережі пояснять особливості поїздок до Європи
Категорія
Культура
Дата публікації

Затверждення безвізу: українцям у мережі пояснять особливості поїздок до Європи

Затверждення безвізу: українцям у мережі пояснять особливості поїздок до Європи
Джерело:  online.ua

Представництво Європейського союзу в України після затверждення Радою організації безвізового режиму для українських громадян, розпочало освітній проект, який доможе українцям зорієнтуватися у тонкощах поїздок до ЄС без візи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт "Відкрий Європу".

Читайте також: Я зумів виконати одну із своїх передвиборчих обіцянок - Порошенко про затверждення безвізу

"Цей сайт - частина всеукраїнської інформаційної кампанії про безвізовий режим з країнами Європейського Союзу. Ціль кампанії - роз'яснити громадянам України, які мандрують до ЄС, правила перетину кордону і перебування у ЄС. А ще - розповісти про нові можливості та переваги, які надасть українцям безвізовий режим", - йдеться у заяві представництва ЄС в Україні.

На сайті створено розділи: "Що таке безвізовий режим з ЄС", "Як підготуватися до поїздки до ЄС", "Що важливо знати про правила перебування в ЄС", "Як підготуватися до поїздки до ЄС з дітьми", "Що важливо знати тим, хто планує навчатися в ЄС", "Що важливо знати тим, хто планує працювати в ЄС", а також для жителів анексованого Криму та непідконтрольних уряду територій Донбасу та ін.

У розділах детально пояснюються правила та можливості безвізу – роль біометричного закордонного паспорту, правила перетину кордону, терміни перебування в ЄС, можливості для туризму, короткострокового навчання та розвитку бізнесу.

Нагадаємо, що після затверждення безвізу Радою ЄС, далі, за процедурою, президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти остаточно затвердять безвізовий режим для України 17 травня.

У Страсбурзі церемонію підписання законодавчого регламенту планує відвідати президент України Петро Порошенко.

Раніше, 26 квітня, Рада Європейського союзу на рівні послів погодила надання Україні безвізового режиму.

6 квітня депутати Європейського парламенту проголосували за надання українцям права на в’їзд до Європейського Союзу без віз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?