Затягнеться на 25 років: команда Зеленського приголомшила зізнанням про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Затягнеться на 25 років: команда Зеленського приголомшила зізнанням про Донбас

Затягнеться на 25 років: команда Зеленського приголомшила зізнанням про Донбас
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та віцепрем‘єр-міністр - міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час онлайн-зустрічі з комісаром ЄС із питань гуманітарної допомоги та управління кризовими явищами Янезом Ленарчічем виступив з доволі неочікуваною заявою. Відомий політик зізнався, що повна реінтеграція окремих районів Донецької та Луганської областей триватиме не менше 25 років, і це потрібно усвідомлювати усім українцям. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Згідно з останніми даними, Олексій Резніков та Янез Ленарчіч говорили про необхідність забезпечення міжнародним організаціям доступу на всій території нашої країни, в тому числі тимчасово окупованій. Окрім того, представник команди Зеленського закликав Ленарчіча зустрітися зі звільненим журналістом Стасом Асєєвим, який 28 місяців перебував у "тортурні", у так званій "Ізоляції". Також політики детально обговорили гуманітарне розмінування. Ленарчіч заявив про готовність ЄС допомагати Україні і в цьому напрямку.

Після цього Олексій Резніков поділився досвідом за результатами візиту до Хорватії.За його словами, там, попри те, що війна закінчилася 25 років тому, розмінування досі продовжується, а завершення заплановане на 2025 рік.

 "Ми усвідомлюємо, що у нас попереду схожий шлях. І я не боюся визнати, що повна безпечна реінтеграція в Україні, а це в тому числі і завершення розмінування, займе не менше 25 років", — підкреслив представник Зеленського.

Окрім того, він розповів, що пенсії жителям ОРДЛО нараховуються — ба більше, Кабмін навіть скасував обов‘язкову верифікацію упродовж 60 діб, а також робить усе, щоб громадяни могли отримати пенсії максимально комфортно.

Так, із 10 листопада офіційний Київ відкрив два нових КПВВ на Луганщині. На одному з них — у Щасті, відкрито ще й багатофункціональний сервісний центр, де люди зможуть отримати всі адміністративні і соціальні послуги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Кулеба пояснив, чому Україні потрібно готуватися до нового конфлікту з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?