"Завдайте удару": Україна просить ООН про допомогу
Категорія
Світ
Дата публікації

"Завдайте удару": Україна просить ООН про допомогу

"Завдайте удару": Україна просить ООН про допомогу
Джерело:  Укрінформ

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко звернувся до генсека ООН з проханням посилити санкції щодо Росії. У своєму листі дипломат розповів про нову хвилю переслідувань кримських татар у тимчасово окупованому Росією Криму, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Український дипломат закликав ООН завдати політичного й економічного удару у відповідь на незаконні дії агресора і вимагати звільнення репресованих.

Україна також вимагає від Росії виконання резолюції Генеральної Асамблеї ООН з прав людини та рішення Міжнародного суду у справі України проти Росії.

Нагадаємо, що 27 березня в окупованому Криму російська влада організувала наймасштабніші з часу анексії обшуки кримських татар. ФСБ Росії затримала 20 активістів об'єднання "Кримська солідарність". Їх підозрюють в діяльності забороненої в Росії релігійної організації "Хізб ут-Тахрір". Ввечері того ж дня стало відомо, що дев'ятьох затриманих суд РФ взяв під варту до 15 травня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада ЄС вимагає, щоб Кремль припинив свавільні обшуки у будинках кримських татар та гарантував дотримання усіх основоположних прав на території незаконно анексованого півострова. З такою жорсткою заявою виступила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?