Завершились зйомки україно-польської драми про заробітчанку "Заморожене добро"
Категорія
Культура
Дата публікації

Завершились зйомки україно-польської драми про заробітчанку "Заморожене добро"

Завершились зйомки україно-польської драми про заробітчанку "Заморожене добро"
Джерело:  online.ua

В українських Карпатах завершився процес зйомок картини режисерки Анни Маліжевської "Заморожене добро". Проєкт створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Джерело: Держкіно

"Заморожене добро" – це історія, що розвивається між двома кордонами, українським та польським. Міхал – батько-одинак і далекобійник. Коли він у дорозі, його доньку доглядає українська жінка. Та її раптова смерть відправляє Міхала у несподівану подорож, під час якої він дізнається, що таке батьківство та що є найголовнішим у житті” – йдеться у повідомленні агентства.

Всесвітньовідома Warner Bros. Pictures стане дистибютором фільму. За попередньою інформацією, кінокартина має з’явитися на широкому екрані у наступному році.

Венеційський кінофестиваль

Нагадаємо, на початку місяця в Італії відкрився 78-й Веніційський кінофестиваль. Українські кіноіндустрію на фестивалі представили три стрічки. Мова йде про фільми Валентина Васяновича , Олега Сенцова та Петера Керекеша.

Зазначимо, основна програма фестивалю складалася з 21 фільму. У ній також брала участь українська стрічка згаданого Васяновича "Відблиск" про військового хірурга, який повертається до мирного життя після полону.

Фільм Олега Сенцова “Носоріг” – кримінальна драма про українські буремні 90ті. Тут є все, притаманне цьому жанру – поножовщина, вуличне з’ясування відносин, неписаний кодекс честі.

Темі материнства присвячено фільм "Цензорка" ("107 матерів"). Сценарій цієї стрічки (Іван Остроховський та Петер Керекеш) визнано найкращим у програмі "Горизонти". Це копродукція України, Словаччини та Чехії. Він розповідає про українських жінок, які народжують у в'язниці.

"Стрічка "Цензорка" розповідає історію молодої жінки Лесі, яку було засуджено до ув’язнення в одній із виправних установ Одеси", — йдеться в повідомленні українського Держкіно.

European Film Awards

Нагадаємо, нещодавно картина українського режисера Сергія Лозниці "Бабин Яр.Контекст" стала номінантом ще однієї престижної кінопремії — European Film Awards, яку вручає Європейська кіноакадемія. Цю премію називають європейським Оскаром.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?