Заворушення в Білорусі - розкрито невтішні дані про постраждалих
Категорія
Світ
Дата публікації

Заворушення в Білорусі - розкрито невтішні дані про постраждалих

Заворушення в Білорусі - розкрито невтішні дані про постраждалих
Джерело:  online.ua

Протестні заворушення тривають в Білорусі фактично з моменту закінчення голосування на виборах президента 9 серпня. Станом на вівторок, 11 серпня, кількість постраждалих перевищила 200. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства охорони здоров'я республіки.

За офіційними даними, близько двох сотень людей опинилися в лікарнях з різноманітними травмами. Щонайменше одна людина померла.

"Всім громадянам, які постраждали під час несанкціонованих вуличних акцій, надано необхідну медичну допомогу в повному обсязі. В останні 2 дні після несанкціонованих вуличних акцій в службу швидкої медичної допомоги та в лікарні звернулися громадяни з різними травмами. На сьогоднішній момент в стаціонарах республіки перебувають на лікуванні трохи понад 200 людей. В тому числі, з забоями м'яких тканин, травмами кінцівок", - оголосили в міністерстві.

Здебільшого в руки лікарів потрапляли люди з травмами легкого ступеня. Окремі надходили з черепно-мозковими травмами чи пошкодженнями грудної клітини, живота. Лише декілька пацієнтів потребували уваги хірургів, їх стан стабілізували.

"На жаль, одна людина загинула. Смерть настала до огляду лікарями швидкої медичної допомоги", - додали у відомстві.

Нагадаємо, напередодні слідчий комітет країни оголосив про відкриття 21 кримінальної справи. Усі вони — з приводу масових заворушень та насильства у відношенні правоохоронців.

За підсумками протестів у ніч на 10 серпня затримали близько 3 тисяч осіб, а наступного вечора й ночі - 2 тисячі.

Як повідомляв ONLINE.UA, штаб об’єднаної опозиції у вівторок, 11 серпня, звернувся до чинної влади Олександра Лукашенка з неочікуваною пропозицією. Вона полягає у домовленостях щодо мирної передачі влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?