Заява Порошенка про НАТО: в Україні оцінили шанси
Категорія
Культура
Дата публікації

Заява Порошенка про НАТО: в Україні оцінили шанси

Заява Порошенка про НАТО: в Україні оцінили шанси
Джерело:  Укрінформ

Незважаючи на заяви президента Петра Порошенка про проведення референдуму щодо вступу України до НАТО, а також підтримку цього питання в суспільстві, швидке приєднання до альянсу малоймовірно.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю агентству "Укрінформ" українського соціолога і глави фонду "Демократичні ініціативи" Ірини Бекешкіної.
Бекешкіна вважає, що питання членства в НАТО на сьогоднішній день неактуальне з кількох причин: по-перше, в організацію не може вступити країна, на території якої йдуть військові дії, а по-друге, країни-члени альянсу не досягли б консенсусу в цьому рішенні, а це є обов'язковою умовою.
Читайте також: У НАТО вже бояться чіпати Росію: з'явилися резонансні подробиці
За словами соціолога, Порошенко має рацію, коли робить подібні заяви, адже українці би підтримали вступ до НАТО, і це могло би бути певним знаком для зарубіжних партнерів.
"Заява Президента про референдум - це правильне рішення. Це спосіб певного тиску на наших західних партнерів - що Україна відчуває свою близькість до НАТО і НАТО потрібно активніше співпрацювати з Україною. Тому що всі соціологічні опитування показують: якщо такий референдум відбудеться, він буде виграний", - стверджує Бекешкіна.
"Причому з досить солідним рахунком. Вступ України в НАТО зараз підтримує половина населення. Приблизно відсотків тридцять не підтримує. Але якщо говорити про референдум, то там рахунок "за" - 75%, з наших опитувань", - резюмувала соціолог.
Як повідомляв ONLINE.UA, депутат Ради Федерації РФ Сергій Цеков нахабно відреагував на заяви Порошенка про бажання провести референдум щодо НАТО: росіянин заявив, що такими словами український президент хоче привернути до себе увагу і показати свою значимість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?