Зайцево у вогні - цинічна витівка окупантів спричинила нові біди на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зайцево у вогні - цинічна витівка окупантів спричинила нові біди на Донбасі

Зайцево у вогні - цинічна витівка окупантів спричинила нові біди на Донбасі

Окупанти у неділю, 26 липня, обстріляли околиці населеного пункту Зайцево. Це спричинило масштабну пожежу, яка перекинулася на житлові будинки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Згідно з даними журналістів, полум'я охопило щонайменш 10 дворів. Наразі з ним борються представники Державної служби з надзвичайних ситуації — разом з військовослужбовцями Операції Об'єднаних сил.

У командуванні ООС проінформували, що намагаються розібратися із ситуацією. Своєю чергою ДСНС не прокоментувала публічно факт інциденту.

Нагадаємо, у регіоні панує надзвичайно спекотна погода. Обстріли можуть спровокувати загоряння сухої трави чи кущів, що переросте згодом у велике лихо для місцевих мешканців.

Подібні події ставалися вже не раз на Донбасі. У червні пожежники багато днів боролися з полум'ям, яке охопило Луганщину. Для цього офіційний Київ навіть вимагав від окупантів підтвердити режим припинення вогню, хоча б до ліквідації загоряння.

Також лісова пожежа внаслідок ворожих випадів сталася нещодавно - 22 липня. Робітникам ДСНС знадобилося майже два дні для подолання її наслідків. Полум'я в Новоайдарівському районі Луганщини загасили, воно почалося з сухої трави й молодого лісу.

Нагадаємо, тим часом українські сили готуються до повномасштабного режиму припинення вогню на Донбасі. Він стане чинним, згідно з домовленостями з Москвою, від 00:01 понеділка, 27 липня.

Командування планує перекинути на передовий рубіж військовослужбовців з досвідом участі в миротворчих операціях ООН.

Напередодні введення нового режиму президент Володимир Зеленський провів телефонну бесіду з лідером держави-агресора Володимиром Путіним.

Як повідомляв ONLINE.UA, за даними Банкової, лідери торкнулися теми домовленостей, досягнутих на саміті "нормандської четвірки" 9 грудня минулого року. Вони обговорили розмінування, розведення військ від лінії зіткнення, відкриття нових шляхів її перетину, роботу спостерігачів ОБСЄ та доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до полонених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?