Збільшилось число жертв нападу бойовиків на військову базу в Афганістані
Категорія
Світ
Дата публікації

Збільшилось число жертв нападу бойовиків на військову базу в Афганістані

Збільшилось число жертв нападу бойовиків на військову базу в Афганістані

Кількість жертв нападу бойовиків руху "Талібан" на військову базу в передмісті Мазарі-Шаріфа в Афганістані виросла до 150 військовослужбовців.

Про повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство AFP.

Такі дані привели неназвані джерела в афганській армії.

Раніше начальник прес-служби Центрального командування (СЕНТКОМ) американських ЗС полковник ВПС Джон Томас інформував про 50 загиблих. Пізніше в Міноборони Афганістану заявили про понад сто загиблих, проте точні цифри втрат не назвали. ЗМІ повідомляли про 140 загиблих афганських військових.

Читайте також: Жертвами серії терактів в Афганістані стали десятки людей: з’явилися відео

Нагадаємо, 21 квітня бойовики з руху "Талібан", переодягнені у військову форму, в’їхали на базу на військових автомобілях, після чого відкрили стрілянину з гранатометів та стрілецької зброї. Всього в операції брало участь близько 10 талібів. Однак, вони застали військових зненацька, у момент нападу частина з них виходила з мечеті після намазу, а ще частина обідали в їдальні.

Відзначимо, ситуація в Афганістані в останні місяці помітно погіршилася. Таліби, які раніше зайняли значну територію в сільських районах країни, розгорнули наступ на великі міста.

Як повідомляв ONLINE.UA, в минулому році після атаки безпілотника був убитий лідер радикального терористичного руху "Талібан" Ахтар Мансур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?