Збитки України від вторгнення РФ сягнули 100 млрд доларів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Збитки України від вторгнення РФ сягнули 100 млрд доларів

Збитки України від вторгнення РФ сягнули 100 млрд доларів
Джерело:  online.ua

За два тижні російської агресії в Україні українська інфраструктура понесла збитки у 100 млрд доларів. Про це повідомили в Офісі президента.

Джерело: заява радника президента з економічних питань Олега Устенка

Українська економіка постраждала на 100 млрд доларів

Нині близько 50% нашого бізнесу не працює. Інші підприємства працюють на межі своїх можливостей, - сказав Устенко під час онлайн-дискусії, організованої Peterson Institute for International Economics.

Внаслідок вторгнення російських військ в Україну на сьогоднішній день зруйновано інфраструктуру, будівлі та інші матеріальні цінності на суму не менше 100 млрд доларів.

За попередніми підрахунками, вартість руйнувань, зокрема інфраструктури, лікарень, житлових будинків, сягнула $100 млрд, але це приблизна оцінка, уточнив він.

За словами Устенка, заморожені в різних країнах російські активи, включно з резервами російського центробанку, мають бути спрямовані на фінансування відновлення цих руйнувань в Україні.

Радник президента України також зазначив, що прораховується можливість використати для цього заарештовані активи російських олігархів.

Раніше заступник глави НБУ Сергій Ніколайчук в інтерв'ю Bloomberg також оцінив падіння ВВП країни у дні після розпочатої Росією 24 лютого війни у 50%.

За словами глави НБУ Кирила Шевченка в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" у четвер, наразі бойовими діями та масованими артобстрілами охоплені території понад десяти областей, а також місто Київ, на які припадало понад половину ВВП країни.

Точний прогноз щодо ВВП можна зробити лише після завершення бойових дій, – заявив він.

ВВП України у 2021 році вперше становив близько $200 млрд.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?