Збройний конфлікт можливий: в Росії виступили з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Збройний конфлікт можливий: в Росії виступили з резонансною заявою

Збройний конфлікт можливий: в Росії виступили з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Ситуація в Азовському морі складна, але винні в ній не російські прикордонники, а українська влада.

З такою скандандальною заявою виступив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Володимир Джабаров, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на РБК.

Джабаров звинуватив президента України Петра Порошенка в "провокаціях" в Азовському морі. Російський сенатор не бачить в діях російських силовиків порушень - він вважає, що здійснюючи "небезпечні маневри" українські кораблі "за наказом офіційного Києва навмисне провокують Росію на відповідь".

Російський сенатор назвав "грубим порушенням" держкордону Росії трьома кораблями ВМС України і закликав все "зафіксувати і задокументувати". Він також порівняв ситуацію в Азові з Південною Осетією, де Росію також "провокували" на військові дії.

При цьому Джабаров підкреслив, що збройний конфлікт в Азовському морі можливий, але висловив надію, що до нього не дійде.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що окупанти екстрено закрили Керченську протоку після ранкового зіткнення російського і українського кораблів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?