Зброю ми не складемо — Зеленський звернувся до українців із Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Зброю ми не складемо — Зеленський звернувся до українців із Києва

Зброю ми не складемо — Зеленський звернувся до українців із Києва
Джерело:  online.ua

Вранці 26 лютого президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та закликав не вірити фейкам про те, що він нібито поїхав із Києва та закликав скласти зброю ЗСУ.

Джерело: Facebook Зеленського

Звернення Зеленського до українців

Український голова записав відео на Банковій.

Всім доброго ранку, українці. Зараз у мережі з'явилося багато фейкової інформації, ніби я закликаю нашу армію скласти зброю та йти до евакуації. Значить, я тут, жодної зброї ми не складемо, захищатимемо нашу державу. Тому що наша зброя – це наша правда. Наша правда, що наша земля, наша країна, наші діти. І ми все це захищатимемо. От і все. Слава Україні!, – сказав президент.

Вторгнення Росії в Україну – ситуація на ранок 26 лютого

З моменту вторгнення в Україну 24 лютого Росія втратила щонайменше 3,5 тисячі військових убитими, ще майже 200 потрапили в полон. Про це вранці 26 лютого повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Я думаю, якщо показати обличчя всіх цих людей, які прийшли вбивати українців, тоді Росія розумітиме, що вона робить в Україні. І хто — ініціатор війни. Тут питання в іншому: російські ЗМІ нічого не показуватимуть. У Росії досі, на третій день боїв по всій території України, вважають, що Путін із генеральним штабом проводять «локальну операцію» у Донецькій та Луганській областях, воюють на маленькому клаптику української землі, – сказав радник голови ОП.

Подоляк наголосив, що Збройні сили України з поліцією та теробороною повністю контролюють всю ситуацію та всю територію України. Ситуація у Києві, за його словами, контрольована на 100%. До 07:00 ранку 26 лютого Росія не отримала жодної оперативно-тактичної переваги. За його словами, ЗСУ не просто вистояли, а перемагають.

Зведення Банкової по регіонах на ранок 26 лютого:

  • на півдні: потужні бойові дії відбуваються у Херсоні, Миколаєві, Одесі. Цей напрямок пріоритетний для Росії, немає жодного натяку на те, що РФ вдалося тут закріпитися.

  • Київ: у столицю намагалися підтягнути максимальну кількість техніки та сил РФ. Зараз у самому місті та околицях ситуація контрольована. У Києві є ДРГ, проти них працюють Нацпол та територіальна оборона. Околиці Києва активно працюють ЗСУ.

  • на півночі: бої навколо Маріуполя, але немає жодного шансу, що його захоплять РФ.

У багатьох містах уночі працювали сирени повітряної тривоги, бо Росія використала артилерію та авіацію для прямих ударів по містах.

На ранок 26 лютого жодної тактично-оперативної переваги, незважаючи на кількість ресурсів і резервів, які були вкинуті в активні дії Російською Федерацією, збройні сили цієї країни не отримали. Це говорить про те, що Україна не просто встояла, Україна перемагає! Активно працюють наші збройні сили, поліція та тероборона. Люди вміють захищати свою державу, – підсумував Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?