Здивування і смуток: у Путіна відповіли на різкі слова США
Категорія
Світ
Дата публікації

Здивування і смуток: у Путіна відповіли на різкі слова США

Здивування і смуток: у Путіна відповіли на різкі слова США
Джерело:  mid.ru

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили про свій подив і жаль у зв'язку із  заявою держсекретаря США Рекса Тіллерсона, який назвав РФ небезпечною країною і покликав країни НАТО до збільшення оборонних витрат.


Про це йдеться в заяві МЗС РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.


"Викликали подив висловлювання Держсекретаря США Рекса Тіллерсона. З жалем констатуємо, що подібного роду оцінки були озвучені на наступний день після засідання Ради Росія-НАТО на рівні постпредів, де, за визнанням Генсекретаря Альянсу Йенса Столтенберга, «у відкритій і конструктивній обстановці» відбулося змістовне обговорення з широкого спектру питань. Мабуть, до подальшого «ритуального танцю» в своєму, натовському, колі дана констатація відношення не має", - йдеться в повідомленні.


Читайте також: Глобальна катастрофа: погрози Путіна через Україну схвилювали мережу


"На якій «конструктив» в російсько-натовських відносинах можна розраховувати, коли альянс наполегливо продовжує діяти за старими лекалами, коли США і їх союзники зациклилися на нарощуванні своєї військової присутності на наших рубежах, виправдовуючи це необхідністю «стримування Росії»?, - заявили в МЗС РФ. - Фактично нам нав'язують конфронтаційну парадигму відносин, засновану на логіці військового протистояння. При цьому не проглядаються ознаки того, що альянс готовий повернутися до практичної взаємодії в сфері загальних інтересів, рухатися в напрямку боротьби з реальними викликами безпеки, серед яких - регіональні терористичні загрози".


"Вкотре свої ідеологічні догми НАТО ставить вище реальної роботи з вирішення глобальних проблем. Висновок один: тільки докорінна зміна самої природи цього альянсу, що безнадійно застрягнув у власному минулому, може дати шанс на зміни на краще у сфері забезпечення європейської безпеки", - додали у відомстві.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Рекс Тіллерсон також зазначив, що США не зніме санкції проти Росії до повного виконання Мінських угод і повернення окупованого Криму Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?