Зеленська анонсувала важливі зміни для школярів у 2021 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленська анонсувала важливі зміни для школярів у 2021 році

Зеленська анонсувала важливі зміни для школярів у 2021 році
Джерело:  online.ua

Перша леді України Олена Зеленська підвела підсумки своєї роботи в 2020 році. Вона повідомила українцям, що сконцентрувалася на зміні шкільного харчування і вже з 2021 року в житті школярів відбудуться важливі нововведення. Дружина президента України нагадала, що вже є законна нормативна база для зміни шкільного меню, в якому було багато шкідливих продуктів. Вона показала, як будуть харчуватися школярі і запевнила, що сосисок і солодких газованих напоїв в меню шкіл більше не буде - їх замінять м'ясом і фруктами. Олена Зеленська додала, що весь 2021 рік присвятить змінам меню в школах і розраховує на підтримку українців, передає ONLINE.UA з посиланням на пост першої леді України в соцмережі.

Зеленська показала українцям дві таблиці - в одній вказані старі і нові санітарні норми для харчоблоків в закладах середньої освіти, а в другій - пропозиції для формування шкільного меню на тиждень. Зокрема, дружина президента України вказала, що проектом постанови Кабміну, який вступить в силу з 1 вересня 2021 року, встановлено, що шкільному меню буде збільшена кількість м'яса і фруктів, скорочена кількість хліба і цукру.

"Я пишу про все це, тому що сподіваюся, що багато батьків, чиї діти вчаться в школах, читають мої повідомлення. І що вони, знаючи, які законодавчі зміни були затверджені і вступили в силу з 1 січня 2021 року будуть цікавитися, як в їх школах дотримуються нових норм і порядків. Я дуже розраховую на ваш інтерес і підтримку ", - закликала Зеленська українців допомогти в зміні шкільного меню.

Як відомо, крім поліпшення шкільного харчування, Зеленська займається культурною дипломатією і створенням рівних можливостей для українців. За словами першої леді, їй вдалося вже досягти перших результатів своєї діяльності. Зокрема, завдяки проектам Зеленської, в музеях світу з'явилися аудіогіди українською мовою, а Україна стала повноправною партнеркою міжнародної ініціативи рівних прав та можливостей "Біарріц".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олена Зеленська розповіла, чим дійсно займається в ролі першої леді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?