Зеленський анонсував появу ринку соцпослуг в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував появу ринку соцпослуг в Україні

Зеленський анонсував появу ринку соцпослуг в Україні
Джерело:  online.ua

22 січня, під час термінового візиту до Харкова, глава держави Володимир Зеленський офіційно повідомив, що його команда повинна реформувати систему надання соціальних послуг, яка розв'яже питання роботи пансіонатів для літніх людей. Президент країни також анонсував створення в Україні ринку соціальних послуг. З такою ініціативою він виступив після того, як стало відомо, що в масштабній пожежі у харківському будинку для літніх людей загинули 15 осіб. Володимир Зеленський невідкладно вирушив до Харкова, де й повідомив про свій новий план. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  24 канал.

На переконання українського лідера, наразі в нашій країні не надають нормальних послуг із соціального догляду за нужденними.

"Зараз на цьому трагічному кейсі треба зробити все. Дати повноваження місту, щоб можна було надавати людям такі послуги. Треба зробити на законодавчому рівні. Ми ж не знаємо, скільки таких об'єктів в країні знаходиться. Тому будуть законодавчі ініціативи. Повинна бути реформа", – наголосив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, такі послуги можуть надавати як приватними, так і державними закладами. Також президент звернув увагу на те, що звичайні українці "знають про такі приватні госпіси", тоді як правоохоронці, які інформували главу держави, переконували останнього, що жодних даних про них немає.

"Деякі колеги з правоохоронців мені сказали, що ніхто не знає про це, я думаю, що це неправда. Я вважаю, що з етичної сторони дітям соромно, щоб хтось знав, де перебувають їх батьки, а з іншого боку – такі госпіси не платять ніяких податків, і через це, вони ніяк не оформлені, окрім інтернету", – пояснив Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що будинок, в якому 21 січня спалахнула пожежа, не був офіційно зареєстрований. Саме тому очільник Кабміну Денис Шмигаль наказав провести в Україні оперативні перевірки пожежної безпеки у закладах розміщення – готелях, пансіонатах, хостелах та будинках розміщення літніх людей.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Зеленський оголосив 23 січня днем жалоби через пожежу у Харкові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?