Зеленський дав 2 тижні: Рябошапці висунули безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський дав 2 тижні: Рябошапці висунули безкомпромісну вимогу

Зеленський дав 2 тижні: Рябошапці висунули безкомпромісну вимогу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Український лідер Володимир Зеленський вимагає негайних результатів розслідування у справі скандальних записів розмов глави уряду Олексія Гончарука. Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка зізнався, що ситуація із прослуховуванням загалом в Україні є не контрольованою. За його словами, це дійсно питання національної безпеки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

Генпрокурор зазначив, що таким чином можна отримати доступ до інформації, розголошення якої становитиме серйозну проблему для країни. Він наголосив, що це означає можливість прослуховувати будь-кого – навіть главу держави.

"Зараз ситуація майже неконтрольована: багато приватних структур мають можливість прослуховувати кого завгодно, працюють такі собі міні-спецслужби. Кожна людина, яка має достатньо грошей, може собі це дозволити, фактично кожний олігарх має свою міні-спецслужбу", - каже Рябошапка.

Він також підкреслив, що все потрібно врегулювати на загальнодержавному рівні. Що важливо, ця тема обговорювалась на нараді у Зеленського

"Мова йде і про доступ до ринку спеціальних пристроїв, і про посилення державного контролю за такими речами. Ми зараз думаємо, як розробити всі необхідні заходи безпеки", – пояснив Рябошапка.

За його словами, тут мовиться про щонайменше їхню заборону. Окрім того, обговорювалось притягнення до відповідальності й вилучення всіх пристроїв для зняття інформації.

Нагадаємо, Гочарук подав заяву про відставку на тлі скандалу зі злитим в мережу аудіозаписом його розмови з міністрами і представниками НБУ. На цьому аудіо нібито чути, як голос, схожий на прем’єра, каже, що у Зеленського "примітивне розуміння економічних процесів" і зізнається, що і сам він "повний профан в економіці". Зеленський доручив правоохоронним органам за два тижні встановити причетних до запису розмов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гончарук терміново зустрівся із Зеленським після заяви про відставку і підвів підсумки 4-місячної роботи свого уряду. Він  анонсував важливі зміни для українців  в 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?