Зеленський дав екстрене завдання РНБО та СБУ - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський дав екстрене завдання РНБО та СБУ - що відбувається

Зеленський дав екстрене завдання РНБО та СБУ - що відбувається
Джерело:  online.ua

6 серпня глава держави Володимир Зеленський невідкладно звернувся до очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля з листом, у якому закликав екстрено вжити спільно з Апаратом Ради національної безпеки і оборони, Службою безпеки України вичерпних заходів щодо захисту економічних інтересів держави. За словами українського лідера, дуже важливо забезпечити проведення всеосяжної оцінки стану діяльності об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, зокрема виявлення та усунення факторів, що блокують їхню роботу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

Окрім того, Володимир Зеленський наполягає на вжитті комплексних заходів з метою унеможливлення економічно необґрунтованого відчуження майна підприємств, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави, та суб’єктів господарювання з корпоративними правами держави.

"Крім того, слід здійснити системну оцінку впливу на стан економічної безпеки держави приватизації або продажу корпоративних прав у статутному капіталі підприємств, що мають монопольне (домінуюче) становище на ринку товарів, науково-дослідних (науково-технічних) установ, а також підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, зокрема публічного акціонерного товариства "Мотор Січ", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що про відповідні результати глава Кабміну Денис Шмигаль повинен повідомити Володимира Зеленського особисто.

Як відомо, нещодавно видання "The Wall Street Journal" із посиланням на джерела в американській адміністрації заявляло, що США намагаються завадити придбанню китайською компанією українського заводу "Мотор Січ", адже це в рази підвищить оборонні позиції Китаю. Колишній радник очільника Білого дому Джон Болтон заявив у Києві про ризики продажу частини української "Мотор Січі" китайцям. Він поскаржився, що КНР веде нечесну гру в США й краде військові технології. Що важливо розуміти, Антимонопольний комітет продовжує розгляд справи про концентрацію китайським інвестором пакету акцій ПАТ "Мотор Січ", справу розпочали у липні 2019 року .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко виступив зі скандальною заявою про Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?