Зеленський дав Кабміну невідкладне завдання - що важливо знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський дав Кабміну невідкладне завдання - що важливо знати

Зеленський дав Кабміну невідкладне завдання - що важливо знати
Джерело:  online.ua

3 вересня стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський своїм указом поставив завдання уряду вдосконалити процедуру отримання іноземними ІТ-фахівцями дозволу на імміграцію в Україну. Український лідер уже підписав відповідний указ №371/2020. В документі зазначається, що Кабмін із залученням представників державних органів, бізнес-асоціацій, незалежних експертів та депутатів повинен у тримісячний термін розробити та винести на розгляд парламенту законопроєкти, спрямовані на стимулювання здійснення господарської діяльності у сфері інформаційних технологій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Зокрема, на законодавчому рівні мають бути визначені тимчасові особливості оподаткування зарплат ІТ-фахівців, які перебувають у трудових відносинах з ІТ-компаніями, для встановлення ефективного рівня податкового навантаження та сприяння детінізації сфери оплати праці й підвищення конкурентоспроможності вітчизняних ІТ-компаній на зовнішньому ринку", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, глава держави наполягає на вдосконаленні порядку здійснення процесуальних дій під час кримінального провадження з метою унеможливлення необґрунтованого втручання у діяльність ІТ-компаній.

"Крім цього, відповідно до указу, уряд має забезпечити вдосконалення процедур отримання ІТ-фахівцями, які є іноземцями або особами без громадянства та іммігрують в Україну, дозволу на імміграцію та одержання роботодавцем дозволу на працю іноземців та осіб без громадянства. Кабмін також повинен сприяти розвитку освіти в галузі інформаційних технологій та інтеграції найкращих світових практик у систему підготовки ІТ-фахівців для підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці", - додають в ОП.

Варто звернути увагу на те, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський миттєво відреагував на нову загрозу  і дав невідкладні доручення уряду. Ситуацію з пожежами глава держави взяв під особистий контроль і доручив Кабміну підготувати допомогу українцям, постраждалим в результаті пожеж.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?