Зеленський дав уряду Гончарука перше розпорядження
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський дав уряду Гончарука перше розпорядження

Зеленський дав уряду Гончарука перше розпорядження

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Олексію Гончаруку до 2020 року запровадити продаж майна, яке знаходиться в процедурі банкрутства, виключно через систему електронних торгів ProZorro. Аналогічне доручення було дано також міністру юстиції Денису Малюсьці і міністру економічного розвитку і сільського господарства Тимофію Милованову.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Дзеркало тижня ».

Президент доручив представникам уряду виконати ці нормативні зміни під час зустрічі з представниками Верховної Ради, Кабміну і правоохоронних органів в Києві.

«Зобов'язати впровадити продаж майна за процедурою банкрутства через систему електронних торгів ProZorro, а не через корупційні різні інші аукціони», – заявив Зеленський.

Як відомо, електронна система проведення торгів та тендерів ProZorro була запроваджена в Україні у 2015 році. Завдяки її використанню протягом останніх років були суттєво знижені корупційні ризики про продажу державного майна та закупівлях. Лише за три роки (2016-2018) система заощадила державі 55,3 млрд грн.

Нагадаємо, що вчора Олексій Гончарук Гончарук повідомив, коли в Україні почнеться лібералізація ринку землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?