Зеленський доручив Єрмаку організувати зустріч з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський доручив Єрмаку організувати зустріч з Путіним

Зеленський доручив Єрмаку організувати зустріч з Путіним
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир зеленський звернувся з дорученням до Офісу президента щодо організації його особистих переговорів з російським державним лідером Володимиром Путіним.

Джерело: заява Зеленського

За словами президента, наразінемає жодного узгодженого питання з цього приводу, зокрема й щодо місця проведення.

"Я дійсно запропонував зустрітися на Донбасі. Президент РФ підтвердив бажання зустрітися, але запропонував у Москві. Я дав завдання керівнику ОП, щоб він з'єднувався з адміністрацією президента Путіна, щоб вони дійшли згоди, знайшли місце або місто, де ми могли б зустрітися", - звернув увагу Зеленський.

У понеділок, 26 квітня, президент Зеленський відвідав низку заходів, присвячених 35-й річниці Чорнобильської трагедії. Саме під час виступу на цих заходав він уточнив стан свого контакту з Кремлем.

Зустріч президентів України та Росії

Володимир Зеленський під час загострення в міждержавному конфлікту прямо запропонував Володимиру Путіну зустріч у зоні бойових дій, на якої б було узгоджено реальний шлях припинення війни. Він виступив з відеозверненням та наголосив - настав час "поговорити".

Своєю чергою Путін не підтримав відповідну ініціативу української сторони. Він наголосив, що офіційний Київ щодо протистояння на Донбасі має вести переговори з окупаційним режимом - цю тезу Кремль просуває вже чисельні роки, намагаючись усунути себе від врегулювання як сторону конфлікту.

Російський президент відзначив, що готовий лише говорити з українською стороною з питання відановлення двосторонніх відносин, які буцімто зіпсував Київ своїми відверто недружніми кроками. Він стверджує, що Зеленського можуть прийняти у Москві з цього приводу в будь-який час, зручний для українського президента.

Пізніше Зеленський уточнив, що місце проведення не суттєве, вирішальне значення має саме зміст переговорів. Українська сторона розмовлятиме виключно з Москвою, а от з окупантами-бойовиками жодних розмов не буде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?