Зеленський доручив уряду підвищити мінімальну зарплату в 2024 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський доручив уряду підвищити мінімальну зарплату в 2024 році

Зеленський доручив уряду підвищити мінімальну зарплату в 2024 році
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром фінансів Марченком щодо бюджету на 2024 рік.

Джерело: ОПУ

Зеленський анонсував пріоритети бюджету-2024

Зеленський повідомив, що доручив прем’єру підготувати основу для того, щоб у першому півріччі наступного року підвищити мінімальну зарплату в Україні.

Першим пріоритетом бюджету буде оборона та безпека, який буде становити щонайменше трильйон шістсот мільярдів гривень, як і цього року.

Наступного року ми додаємо значні бюджетні кошти на оборонно-промисловий комплекс – на виробництво зброї в Україні. І на дрони. Причому й на купівлю того, що необхідно за кордоном, і на українське виробництво.

Ще 100 мільярдів гривень спрямують на виробництво зброї, яким опікується Мінстратегпром, та на українську армію дронів.

Іншим пріоритетом є підтримка ветеранів.

Зберігаємо пріоритетом і соціальні видатки. Щонайменше 469 мільярдів гривень. Будуть додаткові кошти на систему охорони здоров’я – це щонайменше плюс 24 мільярди до видатків цього року. Буде плюс на систему освіти, передусім на підтримку вчителів і викладачів.

На березень запланована індексація пенсій.

Ми додаємо стимулювання економіки – виробництв, робочих місць, інвестицій. Того, що потрібно, аби Україна могла швидше відновитись.

Також Зеленський провів нараду щодо інтеграції України з Євросоюзом і НАТО.

Інша нарада, тривала нарада, – щодо підготовки перемовин із партнерами, різними: із «Великої сімки», із Глобального Півдня. Все це буде.

Читайте також:

  • Україна запросить до 14 млрд дол фінансової допомоги США у наступному році

  • США надали Україні новий грант на 1,25 млрд доларів. Куди спрямують кошти

  • Україна отримала понад 1,2 млрд дол гранту від США та Фінляндії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?