Зеленський дуже ризикує - ЄС терміново звернувся до української влади
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський дуже ризикує - ЄС терміново звернувся до української влади

Зеленський дуже ризикує - ЄС терміново звернувся до української влади
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Влада Європейського Союзу продовжує активну боротьбу з поширенням пандемії коронавірусу, проте не забуває уважно слідкувати за розвитком подій в Україні. Так, очільник Представництва ЄС в нашій країні Матті Маасікас звернувся до глави держави Володимира Зеленського та наголосив, що Євросоюз відповідь команди президента та уряду на поширення COVID-19 вважає ранньою, чіткою та рішучою. Окрім того, впливовий дипломат додав, що Зеленський дуже ризикує та пояснив, чому так вважає. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Якщо подивитися на глобальну картину, на якому рівні уряди вживають заходи, то можна зробити висновок, що відповідь України була ранньою і рішучою. І, очевидно, я не маю компетенції пропонувати щось. Але з того, що я бачу, - відповідь була ранньою, зрозумілою і рішучою", - наголосив очільник Представництва ЄС.

Окрім того, Матті Маасікас звернув увагу на те, що ті держави, які вжили цих заходів, зіштовхуються з дуже критичним викликом, дуже критичним балансуванням.

"Велику частину української економіки було закрито. Цього ранку я читав новини, що 6% українських компаній уже на межі банкрутства або йдуть із бізнесу та закриваються. Ви чули, що, зокрема, сказав прем'єр-міністр Шмигаль про продовження роботи, аналіз, про те, на якій стадії економіка зможе знову відкритися. Це дуже важкий вибір. І я поважаю всіх політичних лідерів, які мусять стикатися з цим вибором", - підкреслив європейський дипломат.

Окрім того, він наголосив, що високо цінує співпрацю з українським МЗС щодо повернення громадян країн ЄС і українців на батьківщину під час пандемії.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що піку захворюваності коронавірусною інфекцією COVID-19 в Україні, який прогнозувався на 14-15 квітня, не буде та пояснив громадянам, чому МОЗ неочікувано змінило свій прогноз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?