Зеленський екстрено зустрівся із керівництвом НБУ - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський екстрено зустрівся із керівництвом НБУ - що відбувається

Зеленський екстрено зустрівся із керівництвом НБУ - що відбувається
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський терміново провів консультації з керівництвом Національного банку України та учасниками фінансового ринку щодо кандидатури нового голови НБУ. Ця зустріч відбулася зразу ж після того, як стало відомо, що чинний глава НБУ Яків Смолій вирішив звільнитися через політичний тиск. Згідно з останніми даними, відбулися зустрічі президента із заступниками голови Нацбанку, керівниками державних і приватних банків, а також керівництвом банківських організацій і установ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"У зустрічах брали участь прем'єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, його заступниця Юлія Ковалів, міністр фінансів Сергій Марченко, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що в ході переговорів детально обговорювався стан фінансового сектору держави та можливий вплив на банківський ринок заяви Якова Смолія про відставку з посади голови НБУ. Український лідер вкотре нагадав усім присутнім про відданість принципу незалежності центрального банку та необхідності збереження його інституційної спроможності. Окрім того, зазначається, що були обговорені можливі кандидатури нового голови НБУ.

"Незалежний Національний банк – це запорука макроекономічної стабільності держави та гарантія добробуту українців. Тому я як Президент відстоюватиму незалежність НБУ за будь-якого керівництва як основу фінансової та макроекономічної стабільності нашої держави", - підкреслив під час зустрічі президент України.

Що важливо розуміти, зразу ж після заяви Якова Смолія очільник інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала неочікувано оголосив, що призупиняє нові інвестиції в Україну. Він також звернув увагу на те, що наразі офіційний Київ діє протилежно тому, як це роблять інвестори. Окрім того, Томаш підкреслив, що в компанії вважають відставку Смолія – "останньою краплею".

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Європейський Союз нарешті відреагував на резонансну заяву про відставку очільника Національного банку України Якова Смолія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?