Зеленський екстрено звернувся до українців з важливим оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський екстрено звернувся до українців з важливим оголошенням

Зеленський екстрено звернувся до українців з важливим оголошенням
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський оперативно відреагував ні ситуацію з коронавірусом в країні, яка погіршується з кожним днем. Він доручив Міністерству охорони здоров'я в найближчі дні збільшити число ліжок в лікарнях до 100 тисяч, на випадок якщо кількість хворих ще стрімкіше зростатиме. Також український лідер підтримав пропозицію міністерства охорони здоров'я ввести в Україні карантин вихідного дня. Він вважає, що нові обмеження дозволять уникнути повного і жорсткого локдауну, завдяки чому сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року в країні буде далеко не найгіршим. При цьому Зеленський пообіцяв українцям, що посилення карантину буде тимчасовим. За його словами, карантин вихідного дня в Україні введуть всього на кілька тижнів. Таке оголошення президента прозвучало 9 листопада під час наради з урядом, передає ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим ", - заявив Зеленський.

Глава уряду Денис Шмигаль і міністр охорони здоров'я Максим Степанов в свою чергу доповіли президенту, що за минулий тиждень ще 10 лікарень почали приймати хворих COVID-19. Крім того, кількість ліжок для таких хворих збільшили на 4400, і уряд продовжує нарощувати кількість тестувань. Шмигаль, зокрема, зазначив, що додатково уряд проводить закупівлі тестів на антитіла - на виділений 1 млрд грн буде закуплено 3 млн таких тестів. Найближчим часом, за словами Шмигаль, надійде перша партія в розмірі 100 тисяч тестів.

Зеленський також поцікавився у Степанова, як працює гаряча лінія щодо питань коронавірусної хвороби, запущена МОЗ для консультацій і допомоги людям. Міністр повідомив йому, що у 53% українців, які звернулися були питання, пов'язані з неможливістю зв'язатися зі своїм сімейним лікарем. Глава МОЗ запевнив президента, що всі звернення ретельно відпрацьовуються.

Карантин вихідного дня - які будуть обмеження

МОЗ пропонує на період карантину вихідного дня, який, буде діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, закрити ТРЦ і будь-які розважальні установи. У цей період будуть працювати тільки:

  • продуктові магазини,

  • аптеки,

  • транспорт,

  • автозаправні станції,

  • ветеринарні аптеки.

Закладам громадського харчування дозволять працювати тільки на винос.

Такі обмеження, як вважає влада, дадуть можливість збити хвилю поширення коронавірусної хвороби в ці два дні, що дуже важливо в умовах пандемії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 листопада в Україні зафіксували 8687 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 469 018 осіб, з них 8565 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Харківській, Запорізькій, Київській, Житомирській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?