Зеленський готовий кинути виклик усім олігархам — Мендель
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський готовий кинути виклик усім олігархам — Мендель

Зеленський готовий кинути виклик усім олігархам — Мендель
Джерело:  online.ua

Речниця українського лідера Юлія Мендель у статті іноземному виданню написала про боротьбу глави держави Володимира Зеленського з олігархами як виконання його передвиборних обіцянок. Вона звернула увагу на те, що прихід Зеленського до влади у 2019 році означав припинення "майже 30 років домінування олігархів, через що Україна занурилася у бідність та корупцію". За словами прессекретарки, наразі глава держави виконує свої обіцянки та бореться з впливом олігархів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Atlantic Council.

До прикладу, Юлія Мендель нагадала українцям та міжнародній спільноті про повернення державного регулювання цін на ринку електроенергії як про боротьбу з Дмитром Фірташем, введення Радою нацбезпеки і оборони санкцій проти Дмитра Козака, Віктора Медведчука та його дружини, пов’язаних із ним телеканалів, а також про затримання топменеджерів "Приватбанку".

Окрім того, речниця президента наголосил, що одіозний олігарх Ігор Коломойський та його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов намагаються боротися з державою у декількох юрисдикціях щодо відшкодування грошей. Мендель не приховує, що вважає справу Приватбанку "символом безкарності олігархів" і очікує прогресу, в якому бачитимуть "великий прорив для України".

"Зеленський готовий кинути виклик впливу українських олігархів усюди: від енергетичного та банківського секторів до політики й медіа. Попередні українські лідери багато говорили про деолігархізацію, але мало робили. Зеленський хоче, щоб за нього говорили його дії", - зазначила речниця українського лідера.

Як уже згадувалося, 29 січня влада України наклала санкції на літаки нардепів партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука й Тараса Козака, які літали до Росії в обхід заборони. Вже 2 лютого глава держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від того ж дня про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський ввів у дію рішення РНБО  щодо подвійного громадянства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?