Зеленський готує новий план по Донбасу - що важливо знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський готує новий план по Донбасу - що важливо знати

Зеленський готує новий план по Донбасу - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський разом із представниками українського уряду активно та детально розробляє програму, яка мотивуватиме молодь з окупованих територій зберегти українське громадянство. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

За попередніми даними, плануються, зокрема, заходи, що сприятимуть "влаштуванню подальшого життя" на підконтрольній території. Окрім того, йдеться про спрощення процедури отримання адміністративних послуг, зокрема щодо отримання українського свідоцтва про народження дитини та паспортів мешканцями окупованих територій.

"Розглядаються дистанційне вивчення української мови та історії України, збільшення квот на бюджетні місця у закладах вищої освіти, гаряча лінія для вступників. Програма також передбачає широку комунікаційну кампанію. На контрольно-пропускних пунктах уздовж лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях та на адмінмежі з Кримом можуть бути створені центри надання адміністративних та інформаційних послуг", - повідомляється на сайті українського лідера.

Варто зазначити, що нещодавно міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що українська влада категорично проти розведення сил та засобів по всій лінії зіткнення на Донбасі, оскільки це суперечить Мінським домовленностям. Він підкреслив, що питання розведення досліджувалось і в Міноборони, і у Генштабі, на засіданнях РНБО та в інших силових відомствах. За його словами, якщо "та сторона" буде прагнути ескалації конфлікту", то "два кілометри особливої різниці не зроблять".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Арахамія погодився би пустити воду в анексований Крим  в обмін на поступки з боку очільника Кремля Володимира Путіна по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?