Зеленський готує термінову зустріч із ще одним президентом: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський готує термінову зустріч із ще одним президентом: що сталося

Зеленський готує термінову зустріч із ще одним президентом: що сталося
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Вадим Пристайко заявив, що готує термінову зустріч Володимира Зеленського з угорським прем'єром Віктором Орбаном. Він наголосив, що необхідно терміново і оперативно провести одну зустріч, яка дозволить стартувати перемовинам між державами. Про це Пристайко розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Маю на увазі коротку зустріч, про яку ми домовились з моїм колегою Петером Сійярто. На превеликий жаль, просто фізично не вистачає часу для такої розмови, але ми дійсно вирішили піти за межі формального протоколу, просто терміново і оперативно провести одну зустріч, яка б дозволила стартувати нашим перемовинам", – пояснив міністр.

За його словами, українська влада не розраховує, буцімто одна зустріч вирішить проблеми у відносинах між Україною та Угорщиною за один раз.

"Ця проблема скоріше має коріння у внутрішній політиці Угорщини, ніж у відносинах між Україною та Угорщиною. Але ми спробуємо ці питання, національні питання, питання освіти і мови вирішити", - заявив глава МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UA, угорські дипломати звернулися з вимогою до НАТО врахувати їхні пропозиції стосовно спільної заяви про Україну. Вони отримали відмову, тож Будапешт наклав вето на цю декларацію. На думку міністра Сіярто, країна не може не враховувати нібито "позбавлення прав" 150 тисяч угорців. Відзначається, що вони — представники держави НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?