Зеленський готується до наступу - усім українцям зробили термінове попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський готується до наступу - усім українцям зробили термінове попередження

Зеленський готується до наступу - усім українцям зробили термінове попередження
Джерело:  online.ua

Центр протидії корупції звернувся до усіх українських громадян з важливим попередженням - він звернув увагу на те, що український лідер Володимир Зеленський вже підтримав голосування народних обранців за законопроєкт, який підриває незалежність Національного антикорупційного бюро. Як пояснюють антикорупціонери, цим проєктом фактично можна буде звільнити директора НАБУ Артема Ситника. Що важливо розуміти, раніше, в квітні, цей проєкт відклали через те, що він суперечив вимогам Міжнародного валютного фонду. Однак уже 14 липня депутати  голосуватимуть за відповідний законопроєкт №3133, для чого збирають додаткове позачергове засідання. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ЦПК.

Варто також звернути увагу на те, що цей законопроєкт авторства Олексія Гончаренка (ЄС), Антоніни Славицької (ОПЗЖ), Дмитра Лубінця (За майбутнє) та Андрія Ніколаєнка (Батьківщина). Ці депутати виступають за можливість автоматичного звільнення директора НАБУ та за притягнення його до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією. Окрім того, наголошується, що нардепи пропонують звільнити Ситника постфактум, поширюючи закон навіть на рішення суду, ухвалені до набрання ним чинності. Ще 28 квітня правоохоронний комітет парламенту рекомендував Раді його проголосувати законопроєкт в першому читанні.

“Питання цього законопроєкту зависло на місяць у повітрі лише тому, що його заблокував Зеленський, розуміючи необхідність траншу МВФ. Однак, коли країна отримала транш, Зеленський знову повернувся ідеї наступу на НАБУ та його незалежність”,  – заявив очільник правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Що важливо розуміти,9 червня МВФ затвердив нову 18-місячну програму співпраці з Україною: держава уже отримала 2,1 мільярда доларів першого траншу. Відповідно до Меморандуму, офіційний Київ бере на себе зобов’язання, зокрема щодо підтримання незалежності НАБУ: це також передбачає збереження обмежених і вагомих підстав для звільнення директора НАБУ.

“Відсутність допомоги від МВФ призведе до значного росту цін восени та можливості взяти гроші лише в Росії або Китаю на невигідних Україні умовах. Саме сьогоднішнє голосування в Раді покаже, хто з командою Зеленського розвертає країну у проросійський бік”, – наголосили у ЦПК.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАБУ б’є на сполох після звернення очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової до українців, яке відбулося 26 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?