Це вихід із глухого кута: Зеленський готується до важливої зустрічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Це вихід із глухого кута: Зеленський готується до важливої зустрічі

Це вихід із глухого кута: Зеленський готується до важливої зустрічі

Очільник МЗС Дмитро Кулеба поділився важливими даними - він заявив, що наразі його відомство активно готується до проведення особистої зустрічі українського лідера Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном попри пандемію коронавірусу. Дипломат також звернув увагу на те, що мовиться не про "віртуальну", а саме про особисту зустріч. Орієнтовна дата проведення: кінець квітня – початок травня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Ми будемо готові організувати зустріч з дотриманням максимальних заходів безпеки, навіть якщо на той момент ситуація з коронавірусом не буде повністю врегульована і ще залишатимуться обмеження", - наголосив очільник МЗС.

За словами Дмитра Кулеби, проведення особистих переговорів залежить від здатності обох сторін напрацювати те рішення, яке усуне проблемні питання в наших стосунках і дозволить усе розблокувати. Глава МЗС підкреслив, що в ході зустрічі Володимир Зеленський зі свого боку вимагатеме зняття угорського вето у НАТО без зміни українського законодавства. На думку дипломата, політикам вдасться нарешті знайти вихід з глухого кута.

"Я бачу з розмов з Петером (Сійярто, главою МЗС Угорщини - Ред.) його налаштованість на пошук рішення. Не має бути такого, щоб вони нам нав’язали рішення чи ми їм нав’язали. Ми маємо спільно знайти рішення, яке збалансує інтереси України і Угорщини", - наголосив Дмитро Кулеба.

Як повідомляв  ONLINE.UA, раніше Дмитро Кулеба заявив, що пандемія коронавірусу не зруйнує безвіз України з ЄС та пояснив, чому цього не станеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?