Зеленський хоче терміново зв'язатися з Путіним, Меркель та Макроном
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський хоче терміново зв'язатися з Путіним, Меркель та Макроном

Зеленський хоче терміново зв'язатися з Путіним, Меркель та Макроном
Джерело:  online.ua

Українська влада хоче терміново зв'язатися з партнерами з "нормандського формату" у зв'язку з посиленням обстрілів на Донбасі та невиконанням бойовиками Мінських домовленостей. З такою гучною заявою виступив очільник МЗС Вадим Пристайко в ході спільної пресконференції українського дипломата і голови ОБСЄ, прем'єр-міністра Албанії Еді Рами 20 січня у Києві, передає ONLINE.UA.

"Що стосується Мінського процесу і обстрілів збільшення. Ми, безумовно, стурбовані цим. Ми обговорювали це з новим діючим головою ОБСЄ, що це означає взагалі – чи це означає спробу зриву процесу чи співпадіння багатьох факторів, які призвели до зростання обстрілів? Думаю, буде реакція української сторони на такі обстріли. Ми будемо пробувати терміново зв'язатися з партнерами з "нормандського формату", тому що дійсно, так само, як і ви, бачимо, що домовленості не спрацьовують", - поділився інформацією Пристайко.

За словами українського дипломата, на даний момент важливо посилити місію ОБСЄ на Донбасі. Йдеться про їхній мандат, про перебування 24 години на добу і технічні можливості, щоб фіксувати обстріли і вимагати дотримання Мінських угод. Що важливо, це питання вже обговорювалося з головою ОБСЄ.

Окрім того, в ході засідання ТКГ у Мінську на минулому тижні Україна озвучила три нові ділянки для розведення, але на ці пропозиції надійшло "по три ділянки від Луганська і Донецька".

"На столі в Мінську є дев'ять фактично ділянок, і робота переговорних груп – звести їх усі до трьох, про які домовилися лідери", - додає Пристайко, однак він не розкрив назви населених пунктів, які подала Україна, зазначивши, що їх назвуть незабаром.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Путін заявив, що альтернативи Мінським угодам по Донбасу немає  — Україна повинна прийняти закон про особливий статус Донбасу на безстроковій основі і включити його в Конституцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?