Зеленський: Ми працюємо день і ніч, щоб повернути наших моряків додому
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський: Ми працюємо день і ніч, щоб повернути наших моряків додому

Зеленський: Ми працюємо день і ніч, щоб повернути наших моряків додому
Джерело:  online.ua

Під час сьогоднішнього робочого візиту до Одеси з нагоди Дня ВМС України та міжнародних військових навчань Sea Breeze – 2019 президент Володимир Зеленський провів зустріч з родичами полонених Росією моряків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

Під час розмови з представниками родин незаконно арештованих моряків глава держави запевнив, що робить усе можливе для їхнього повернення на батьківщину.

«Сьогодні тут присутні родини наших полонених моряків. Я вклоняюсь вам за вашу мужність і за вашу витримку. Не буду багато говорити. Повірте, ми працюємо і вдень, і вночі, щоб повернути наших моряків додому», – наголосив Володимир Зеленський.

Як відомо, 25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права ухвалив рішення про негайне звільнення незаконно арештованих українських моряків та кораблів, затриманих у Керченській протоці. Однак представники Росії категорично відмовляються виконувати рішення колегії суддів ООН, цинічно стверджуючи, що Міжнародний трибунал не має юрисдикції на території РФ.

Кілька тижнів тому МЗС Росії надіслало ноту в Київ, де завуальовано підтверджується готовність виконати рішення трибуналу за умови, якщо Україна сама буде судити моряків за російськими законами. На переконання глави українського МЗС Павла Клімкіна та спецпредставника Держдепу США Курта Волкера, текст ноти містив пастку, оскільки росіяни вимагали, щоб Україна визнала дію російського законодавства на території анексованого Криму.

У разі, якби українська влада погодилась на ці умови, це могло б значно ускладнити наступні судові процеси проти Росії щодо анексії Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?