Зеленський миттєво відповів на ще одну жорстку вимогу українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський миттєво відповів на ще одну жорстку вимогу українців

Зеленський миттєво відповів на ще одну жорстку вимогу українців
Джерело:  online.ua

18 листопада український лідер Володимир Зеленський відреагував на петицію українських громадян щодо розмитнення "євроблях". Варто звернути увагу на те, що вона була зареєстрована 7 вересня 2020 року, однак лише нещодавно зібрала необхідну кількість голосів: наразі петицію підписали майже 27 тисяч громадян. Після цього глава держави екстрено звернувся до спікера українського парламенту Дмитра Разумкова, аби останній посприяв роботі народних обранців і урядовців у складі робочої групи з напрацювання законодавчих ініціатив щодо доступного розмитнення "євроблях". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

У своїй відповіді на петицію український лідер звернув увагу на те, що 9 листопада відбулось засідання податкового комітету ВРУ, під час якого детально розглянули низку законопроєктів, які стосуються змін у податкових і митних правилах, які застосовуються до операцій з постачання в Україні та ввезення на митну територію України транспортних засобів.

Як стверджує Володимир Зеленський серед проєктів законів, які розглядалися, - № 3704 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку" і № 3706 "Про внесення змін до розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України".

Окрім того, глава держави звернув увагу на те, що за результатами проведеного обговорення комітет парламенту ухвалив рішення підготувати доопрацьований законопроєкт та з цією метою створити робочу групу під головуванням заступника голови комітету Олександра Ковальчука із залученням до її роботи представників українського уряду.

Володимир Зеленський наголосив, що уже надіслав звернення до очільника ВРУ Дмитра Разумкова з проханням сприяти роботі зазначеної робочої групи та напрацюванню необхідних законодавчих ініціатив.

Як уже згадувалося раніше, у "Слузі народу" пропонують знову зробити розмитнення "євроблях" пільговим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що уряд ухвалив проєкт постанови,  яка дозволяє притягувати до відповідальності власників авто на європейських номерах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?