Зеленський нарешті розповів, як планує реформувати ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський нарешті розповів, як планує реформувати ЗСУ

Зеленський нарешті розповів, як планує реформувати ЗСУ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що з 2020 року в Україні розпочнеться впровадження стандартів та процедур НАТО у діяльності Збройних сил і наразі необхідно підвищити престиж військової служби і зарплати військовослужбовцям.

З даною заявою він виступив в ході зустрічі з головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком, передає ONLINE.UA.

Український лідер уже розглянув та узгодив документи, якими встановлено порядок застосування Збройних сил та інших складових сил оборони. Зокрема, щодо стратегічних цілей, завдань і складу ЗСУ, їхню потребу в озброєнні та військовій техніці, матеріально-технічних засобах, фінансових та інших ресурсах, необхідних для виконання завдань.

 Глава держави наголосив на необхідності реформування Збройних сил та додав, що з 2020 року в Україні має розпочатися впровадження стандартів та процедур НАТО у діяльності ЗСУ, передусім у підготовці військ.

"Ця робота не повинна бути імітацією, а стати реальними кроками реформування української армії відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. При цьому ми повинні пам’ятати, що основною цінністю є людина", – сказав він.

Зеленський підкреслив, що необхідно підвищити престиж військової служби та створити для цього всі умови, а головним при цьому є своєчасні і високі зарплати, забезпечення житлом і соціальною підтримкою військовослужбовців.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 червня почалося планове відведення українських військових підрозділів з однієї з позицій перед КПВВ «Станиця Луганська».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?