Зеленський нарешті відповів, чи готовий ввести тотальний карантин
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський нарешті відповів, чи готовий ввести тотальний карантин

Зеленський нарешті відповів, чи готовий ввести тотальний карантин
Джерело:  online.ua

Протягом останніх днів в нашій країні щодня фіксують по 6-7 тисяч хворих на коронавірус. У зв'язку з цим глава держави Володимир Зеленський виступив з терміновою заявою — він наголосив, що поки тотальний карантин українська влада запроваджувати не планує. Відповідна заява українського лідера прозвучала в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. На переконання президента, нові жорсткі обмеження можуть повністю зупинити економіку нашої країни. Окрім того, він звернув увагу на те, що питанням додаткового медичного обладнання, медичного забезпечення та кількості лікарів нині приділяють максимум зусиль, передає ONLINE.UA.

Також Володимир Зеленський анонсував виробництво української вакцини від коронавірусу. Він наголосив, що її розробка тривала понад півроку. І наразі вона проходить тестування.

"Ми не можемо говорити про все, тому що повинні пройти клінічні дослідження, і це правда, не маємо права. Вона, скажу правду, – унікальна. Це не пафос і не популізм. Вона – унікальна, тому що не така як інші. У нас є матеріали, що дослідження велись, але не на людях, утім велись", – зауважив глава держави.

Що стосується термінів, український лідер зізнався, що сьогодні про них говорити не може.

"Але у будь-якому разі ви повинні зрозуміти наш підхід: попри на нашу українську вакцину, якщо у когось буде підтверджена вакцина раніше, ми будемо її закуповувати, у будь-якому випадку", – наголосив Володимир Зеленський 22 жовтня.

Не можна не згадати про те, що декілька днів тому Володимир Зеленський публічно попереджав українських громадян, що критичною для медичної системи ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Український лідер підкреслив, що саме тоді в нашій країні будуть змушенні знову оголосити жорсткий карантин.

"Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім…", – попередив нещодавно Володимир Зеленський.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  в четвер, 22 жовтня, в Україні зафіксували 7053 нових випадки зараження коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?