Зеленський нарешті відреагував на резонансні та гострі заяви Трампа про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський нарешті відреагував на резонансні та гострі заяви Трампа про Україну

Зеленський нарешті відреагував на резонансні та гострі заяви Трампа про Україну
Джерело:  YouTube

Глава держави Володимир Зеленський звернув увагу українських громадян на те, що обидва кандидати у президенти США підтримують офіційний Київ, хоча з боку чинного президента США Дональда Трампа доволі часто лунають дошкульні заяви про роботу української влади. Окрім того, український лідер заявив, що жодного впливу України на вибори у Сполучених Штатах немає. Зазначається, що Володимир Зеленський вирішив відповісти на запитання журналіста, чи дійсно він хоче, аби на цих виборах переміг Джо Байден — з огляду на минулий тиск Трампа та його коментарі про Україну. Деталі масштабного інтерв’ю Зеленського повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  BBC News Україна.

"Що стосується коментарів пана Трампа, він така людина. Ми чуємо багато його коментарів з різних тем, але я знаю, що він особисто підтримує Україну", — відповів український президент.

Окрім того, він звернув увагу на те, що аналогічна позиція щодо України в суперника Дональда Трампа на виборах Джо Байдена.

"Я з ним (Байденом — ред.) не спілкувався особисто ніколи — але я чув, він не раз говорив, що ми будемо допомагати Україні, й багато політиків Америки говорили: попри те, хто буде президентом, сам напрямок - Сполучені Штати нас підтримують", — наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави також не забув нагадати про те, що офіційний Київ має двопалатну підтримку Конгресу США.

"Тому я не граюсь у ті чи інші такі, знаєте, дрібні речі, які можуть вплинути як на вибори в США, так потім і на те, що відбувається в моїй країні. На відмову військової підтримки чи підтримки стратегічного партнера, чи підтримки у плані санкційної політики. Тому я в це не граюсь і ніколи не буду гратися - вони окрема країна", — підкреслив український лідер.

Не можна не звернути увагу на те, що нещодавно Джо Байден дав українцям гучну обіцянку — він заявив, що надасть офіційному Києву летальну зброю. Суперник Трампа нагадав міжнародній спільноті про те, що агресія РФ триває шостий рік поспіль і частина території України на Сході та Крим залишаються під незаконною російською окупацією. Він наголосив, США повинні докласти максимальних зусиль, аби допомогти Україні впоратися із її найбільшою проблемою.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Міністерство фінансів Штатів ввело потужні санкції  проти українського депутата Андрія Деркача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?