Зеленський назвав головну потребу ЗСУ у війні проти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав головну потребу ЗСУ у війні проти РФ

Зеленський назвав головну потребу ЗСУ у війні проти РФ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що наразі головною потребою Збройних сил України є артилерія та снаряди у великій кількості. За словами президента, саме вони допоможуть нашим бійцям дати потужну відсіч ворогу.

Джерело: Офіс президента України

Зеленський відповів, що допоможе ЗСУ зупинити армію РФ

Артилерія – це номер 1 із того, що нам потрібно. Як системи, так і амуніція, а також снаряди у великій кількості, щоб зупинити Росію. Не стріляти по їхній території, а щоб їх викинути з нашої, - наголосив Володимир Зеленський під час пресконференції з президентом Латвії Егілсом Левітсом у Львові.

Журналісти поцікавилися в українського лідера, що може зробити офіційний Київ, щоб прискорити постачання зброї.

Публічно говорити про те, чого нам не вистачає, - відповів глава держави.

За його словами, міжнародні партнери, які надсилають допомогу нашій країні, також можуть публічно підтримувати постачання зброї.

Глава держави також офіційно підтвердив, що наші Збройні сили незабаром також нарешті отримають танкову армію.

Хай там як, ми отримаємо танкову армію. Абсолютно впевнений у цьому. Ми вже бачимо, як наші Збройні сили, наші хлопці навчаються. Скоро все буде. Але, водночас, є відповідний дефіцит. Закривати (допомогою партнерів - ред.) просто всі ці дірки – постійний дефіцит – ось що може нам допомогти, - підкреслив український лідер.

 Євросоюз уже підтримав план швидкої передачі ЗСУ артилерійських боєприпасів

Як вдалося дізнатися журналістам із Financial Times, майже всі члени Європейського Союзу погодили план швидкого забезпечення України дефіцитними артилерійськими боєприпасами.

Відповідно до цього плану українські воїни можуть отримати боєприпаси протягом декількох тижнів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?