Зеленський назвав кількість окупованих РФ населених пунктів
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав кількість окупованих РФ населених пунктів

Зеленський назвав кількість окупованих РФ населених пунктів
Джерело:  online.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, наразі під контролем кремлівської окупаційної армії перебувають 3 тис 620 українських населених пунктів.

Джерело: виступ Зеленського на на конференції мерів США

Кремлівські окупанти захопили понад 3,6 тис українських населених пунктів

Загалом в Україні від 24 лютого під російську окупацію потрапили 3 тис 620 населених пунктів. Це й великі міста, і маленькі містечка. У кожному з них є руйнування. Значна кількість із них просто не придатна для цивілізованого життя. Ось таку реальність принесла Росія. Коли в містах немає зв'язку, немає електрики, немає просто води. Коли бомби й ракети можуть знищити будь-яку будівлю – навіть дитячий садочок чи університет. Коли все місто може бути просто спалене, - наголосив Зеленський.

Голова держави зазначив, що українці і влада вірять у перемогу над кремлівськими окупантами, тому заплановано амбітний проект відбудови України після цієї війни.

Завдяки лідерству Сполучених Штатів і підтримці всіх наших партнерів українська сміливість отримує необхідну зброю, щоб воювати за свободу. Але потрібно також продемонструвати економічну перевагу вільного світу. Тому ми вже пропонуємо нашим партнерам долучитися до відбудови України. Взяти шефство над містом, регіоном чи галуззю, які були зруйновані російськими ударами. І відбудувати їх за найсучаснішими технологіями, - підкреслив Зеленський.

За його словами, це може бути найбільший економічний проект нашого часу, який посилить і Україну, і кожну країну.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Зеленський наголосив, що повномасштабна війна у Європі та дестабілізація світових ринків, які сталися з провини Росії, безпосередньо позначаються на житті кожного народу й усіх міст вільного світу. Він закликав мерів США "тиснути на Росію ще більше" і брати участь у відбудові українських міст і громад, які звільнені від окупантів.

Читайте также:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?